Verhoogde inname van toegevoegde suikers in de voeding zou de kans op hart- en vaatziekten kunnen verdubbelen, dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Onderzoekers verzamelden onder andere via het nationaal Amerikaans onderzoek naar voeding en gezondheid gegevens over de dagelijkse suikerinname. Na vergelijking van de verschillen in inname van de suikers concludeerden ze dat de sterfte onder consumenten met een grotere inname van toegevoegde suiker hoger was dan die van mensen die minder suiker consumeerden.
Effect van suiker
Het onderzoek laat zien dat de hoge suikerinname zou kunnen leiden tot meer hart- en vaatziekten door onder andere een grotere kans op obesitas. De vergelijkingen over de hoeveelheid suikerinname in verhouding tot hartziekten zijn gemaakt over een periode van 14,6 jaar waarbinnen er 831 aan hartziekten gerelateerde sterfgevallen zijn gerapporteerd.
Toegevoegd suiker verlagen
Naar aanleiding van het onderzoek wordt benadrukt de suikerinname te verlagen om op deze manier de kans op obesitas en hart- vaatziekten te verminderen. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om dagelijks maximaal 10 procent van de totale dagelijkse calorieën in te nemen in de vorm van toegevoegde suikers.
Bij het eiwitdieet van SanaSlank gaan we uit van een verminderde inname van suikers en koolhydraten via de voeding. Dit resulteert in een grote afbraak van het eigen lichaamsvet. De ideale manier om af te slanken dus. Wil je meer informatie? Klik dan hier.