Een herfstige en stevige pasta met gegrilde pompoen, salie, ui, knoflook, pijnboompitten en parmezaan. Door de pasta te bakken krijg je een heerlijke knapperige en stevige maaltijd.
1 zakje pasta penne (eiwitproduct*)
1 halve flespompoen
½ ui, in partjes gehalveerd
1 1/2 teen knoflook, fijngesneden
2 blaadjes salie
Pijnboompitten (1 handje)
Verse parmazaan (30 gram)
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van 1 1/2 centimeter. Meng de pompoen met de ui en knoflook. Snijdt 1 takje salie fijn en strooi deze over het mengsel. Schuif alles op een bakplaat, besprenkel met olie en breng vast op smaak met peper en zout. Schuif het vervolgens in de oven en rooster de pompoen tot hij gaar en zacht is (minuut of 35). Hussel het iedere tien minuten even.
Kook de pasta* tien minuten, voordat de pompoen klaar is, al dente en giet deze af.
Verhit in een wok 1 eetlepel olijfolie en bak hierin een salie blaadje even kort aan, zodat het hard wordt. Schep ze uit de pan. Rooster ondertussen ook de pijnboompitten in een klein pannetje.
Bak de pasta 2 minuten en voeg vervolgens de pompoen toe. Kruimel nu ook de salie door het gerecht. Bak beide vervolgens nog een minuut of drie mee, totdat de pompoen goed warm is en de pasta bruine randjes begint te krijgen. Voeg nu de pijnboompitten en de parmezaan toe en haal de pan van het vuur.
Maak de borden op en serveer direct, eventueel met een scheutje olijfolie en extra parmezaan.