Pasta heeft nog steeds de naam dikmakend te zijn. Terwijl dit echt onzin is! Een pastagerecht wordt pas een dikmaker als je er een vette (dikmakende) saus bij doet, er veel te veel van eet of er teveel kaas overheen strooit.
Met dit recept laten we je zien dat je heel eenvoudig een super gezonde saus voor de pasta kunt maken.
Romige broccolisaus
voor 2 personen
Ingrediënten: 1 stronk broccoli, in roosjes, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, gesnipperd, 1 bakje champignons, in plakjes, 1 eetlepel olijfolie, 1/3 flesje kookroom light, 2 zakjes pasta naar keuze*, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: kook de pasta in 10 minuten gaar in ruim water. Kook tegelijkertijd de broccoli roosjes in ongeveer 7 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn en een beetje bruin kleuren. Voeg de champignons toe en bak mee.
Giet de gekookte broccoli af, bewaar een beetje kookvocht, en mix dit met de kookroom fijn met de staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Voeg de pasta bij de uien en champignons. Verdeel de saus er over en meng goed door elkaar.
Serveertip: Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met een beetje Parmezaanse kaas en leg er een handvol rucola bovenop.
Tip! Eventueel kun je er nog wat stukjes gebakken kipfilet aan toe voegen.
*eiwitproduct