Wist je dat uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een eentonig dieet volgen of veel producten eten die ze niet lekker vinden ze een groter verlangen hebben naar hun favoriete snack en ook geneigd zijn daar meer van te eten?
Volgens Per Moller, onderzoeker van de Universiteit van Kopenhagen, is het volledig weglaten van ‘lekkere’ dingen in de voeding daarom geen goed idee. Mensen zijn dan juist geneigd dit meer te gaan eten.
De oplossing? Voeding moet je zintuigen prikkelen. Een product moet zogezegd hoog kwalitatief zijn. Dit kan bijvoorbeeld door maaltijden op smaak te brengen met kruiden. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een gekruide tomatensoep aten gemiddeld genomen minder aten en ook minder verlangen naar meer soep hadden dan de groep deelnemers die een basis tomatensoep kreeg.
De onderzoeker denkt dat met voeding van hoge kwaliteit mensen automatisch minder gaan eten.
Dit was vooralsnog alleen een experiment, meer onderzoek zal nog volgen maar het klinkt goed in de strijd tegen overgewicht. Door je maaltijden smakelijker te maken zul je er minder van eten en dit helpt je om beter af te slanken of gemakkelijker op gewicht te blijven.
Bron: Voeding Nu