Recept van de maand februari.
Voedingswaarde per persoon: 198 kcal, 22 gram eiwit, 10,1 gram koolhydraten, 6,6 gram vet.
Ingrediënten voor 2 personen
2 zakjes soep prei (eiwitproduct, deze maand in de aanbieding)
½ ui
1 kleine teen knoflook
1 bakje gemengde paddenstoelen
1 stengel prei
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen peper
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in grove stukken en de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de groenten kort aan.
Neem 50 ml koud water in de shaker. Giet de inhoud van het zakje erin. Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden. Vul de shaker aan met 140 tot 170 ml water. Opwarmen in de magnetron gedurende 1½ minuut op 800 Watt, om de inhoud goed warm te krijgen, roer er met een lepel in om de 30 seconden.
Voeg de gebakken groenten toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Tip: voor een feestelijke gelegenheid kun je een paar kleine stukjes gerookte makreel of gerookte zalm toevoegen vlak voor het opdienen.