Eindelijk zomer in Nederland! Na een dik besneeuwde winter en een behoorlijk fris voorjaar wordt het zelfs in Nederland aangenaam toeven. Zo gauw de zomermaanden aanbreken, breekt er ook een tijd aan van anders eten. Hierbij een aantal tips om, ook in de zomer, uw Sanaslank-dieet goed te blijven volgen.
Gezonde barbecue: Maak het extra gezellig door de tafel in stijl te dekken met een leuk tafelkleed met bijpassende bordjes en servetten. Gebruik aluminiumschalen op de barbecue zodat het vlees niet zwart en het rooster niet vies wordt. Het grillen van kip of kalkoen vraagt om speciale aandacht. Het is belangrijk dat deze goed door en door gaar zijn. Dit i.v.m. salmonella. Het beste kunt u ze even voorgaren.
Iedereen aan de stokbrood en u moet toekijken? Geen nood. Neem een snee Sanaslank-toast en besmeer deze met Paturain Light. Ook de afbakbroodjes en de zelf-bakbroodjes zijn hier geschikt voor. Sausjes uit een flesje kunt u beter laten staan.
Gezonde sausjes maakt u gemakkelijk zelf.
Tzaziki
Benodigdheden:
3 teentjes knoflook , 1 komkommer, 2 dl Griekse yoghurt (TOTAL), 1 eetlepel olijfolie, 3 theelepels witte wijnazijn, zout en peper, 3 takjes dille
Bereidingswijze:
Knoflook pellen en fijn snipperen. Komkommer schillen en fijn raspen.
Komkommer in theedoek wikkelen en zoveel mogelijk vocht uit komkommer drukken. Knoflook, komkommer, olie en azijn door de Griekse Yoghurt roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Dille erboven fijn knippen en erdoor roeren.
Tomatensalsa
Benodigdheden:
1 sjalotje, 8-10 kerstomaatjes, 8 blaadjes basilicum, 1dl tomatensap, peper, zout, citroensap
Bereidingswijze:
Maak het sjalotje schoon en snijd het klein. Was de tomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes. Knip de basilicum klein.
Roer de stukjes tomaat, de sjalot en de basilicum door het tomatensap en maak het pittig op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Naast het vlees eet u een groene salade voor de vitamine e.
Dessert
Wilt u een dessert? Dan is de Sanaslank pannenkoek naturel een prima alternatief!
Besmeer de pannenkoek met een beetje suikervrije jam van Sanaslank.
Tip: Drink liever geen alcohol, zet een kan water neer met verse munt en schijfjes citroen.
Welk vlees is de beste keuze voor de lijn?
Meer calorieën:
Hamburger (180 kcal/stuk)
Kip drumsticks (230 kcal/100gr)
Braadworst (310 kcal/100gr)
Minder calorieën:
Tartaar (130 kcal/stuk)
Kipfilet (160 kcal/100gr)
Gamba’s (100 kcal/4 stuks)
Recept: ijsjes maken met Sanaslank
Als de temperaturen stijgen krijgt u vast trek in een ijsje. Met de dranken van SanaSlank is zelf ijs maken een koud kunstje. Koop plastic houders (te koop in kookwinkels, maar ook bij Blokker en Hema) en vul deze met de Sanaslank drank. Stop de vormpjes in de vriezer.