Ingrediënten:
1 aubergine
1 ui, gesnipperd
2 teentje knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree
1 bol mozzarella in kleine stukjes
Handje basilicum
Oregano
Zout en peper
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergine en snij deze in schijfjes.
Dep de schijfjes droog met keukenpapier en leg deze op het bakpapier. Bestrooi de schijfjes met zout en peper en bak ze 15 minuten in de oven.
Saus: Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree, oregano en een beetje peper toe. Laat dit even pruttelen en voeg naar smaak nog wat zout toe. Verdeel de saus over de schijfjes. Daarover heen verdeel je de stukjes mozzarella. Hak een handje basilicum fijn en strooi deze over de mozzarella. Zet de aubergine pizza’s nog even in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
Super lekker met een salade, maar ook lekker als hapje voor op een keto-plank! Wij hebben gekozen voor mozzarella, maar je kunt de schijfjes ook lekker beleggen met geitenkaas of blauwe klaas.