Het is bijna Pasen, tijd voor een aantal koolhydraatarme en eiwitrijke recepten waarmee je tijdens de Paasdagen je dieet kunt volhouden.
Alle recepten zijn voor twee personen.
Gevulde tomaten
Bijgerecht
Ingrediënten
4 middelgrote tomaten
1 flinke hand vol verse spinazie, gewassen
1 eetlepel pijnboompitten
1 teen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels Zwiterse strooikaas
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het kroontje uit de tomaten en hol ze uit. Het vruchtvlees heb je niet meer nodig. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Meng de pijnboompitten er doorheen en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Zet de tomaten in een ovenschaal of op een bakplaat, vul ze met het spinaziemengsel en strooi de Zwitserse strooikaas er overheen. Zet de tomaatjes 15-25 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte).
Mini brunchpizza’s uovo
Ingrediënten
2 zakjes pizzadeeg met saus (eiwitproduct)
2 middelgrote tomaten, in plakjes
1 ei
1 eetlepel oregano
2 eetlepels geraspte 30+ kaas
Versgemalen peper
Zeezout
Optioneel: 2 plakjes ham (vleeswaren)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de inhoud van de zakjes pizzadeeg met 110 ml water en kneed tot een deeg. Vorm hier zes balletjes van die je plat drukt op bakpapier op de bakplaat. Meng de inhoud van de zakjes pizzasaus met 40 ml water. Beleg de pizzabodempjes met de saus, de plakjes tomaat (en optioneel met de ham) en bestrooi met de oregano en geraspte kaas. Vermaal er wat peper en zeezout overheen. Kluts het ei en verdeel dit over de pizza’s. Bak de pizza’s in 15 a 20 minuten bruin en gaar.
Brunchtoetje: pannenkoek met chocoladesaus
Ingrediënten
2 zakjes pannenkoek met banaan-chocoladesmaak (eiwitproduct)
½ reep pure chocolade puur met pralinevulling
2 eetlepels amandelschaafsel
Olijfolie
Bereiding
Neem 70 ml water in de shaker, voeg de inhoud van één zakje pannenkoek met banaan-chocoladesmaak toe. 10 seconden goed schudden. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoek aan twee zijden bruin. Doe hetzelfde met de andere pannenkoek.
Smelt ondertussen de chocolade reep au bain Marie. Giet de saus over de pannenkoeken en bestrooi met het amandelschaafsel. Rol de pannenkoeken op en snijd in stukjes.
Wist je dat.. opgeblazen gevoel
Herken je dat, een tafel vol met allerlei Paaslekkers, je eet er heerlijk van maar na afloop heb je wel een hele volle buik. Au buikpijn! Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn.
Als je tijdens de Paasdagen koolhydraatarm eet heb je daar niet alleen profijt van voor je gewicht maar ook voor je buik. Door koolhydraten zoveel mogelijk te laten staan voel je je na de Paasbrunch veel minder opgeblazen.
Op zoek naar meer recepten? Klik hier.