Recent onderzoek wijst uit dat er steeds minder vlees wordt gegeten. Dit is niet alleen goed nieuws voor de dieren, maar ook goed voor de gezondheid van de vleeseters. Teveel (bewerkt) vlees eten is namelijk ongezond. Maar waarom wordt er eigenlijk steeds minder vlees gegeten?
Bewustwording
Initiatieven zoals ‘de nationale week zonder vlees’ (11-17 maart) zorgen voor steeds meer aandacht vanuit de media. Hierdoor realiseren steeds meer mensen zich wat de effecten zijn van de vleesindustrie op het welzijn van de dieren, de gezondheid en het milieu. Een term die bijvoorbeeld steeds bekender wordt is ‘flexitariër’. Dit is als je bijvoorbeeld doordeweeks geen vlees eet, maar in het weekend wel.
Alternatieven
Steeds meer vleesvervangers zijn te vinden in de verschillende supermarken, hierdoor wordt de drempel om minder vlees te eten steeds lager. Zo bestaat tegenwoordig de zeewierburger, vegetarische kip en natuurlijk tofu.
Verbeterd imago
Het imago van vegetariërs wordt steeds beter. Als je vroeger vegetariër was, dan werd je nog wel eens vreemd aangekeken. Nu is dat niet meer zo.
Goed nieuws overigens voor de vegetariërs onder ons die willen afvallen: het SanaSlank dieet kun je vleesvrij volgen! Kijk hier bijvoorbeeld voor onze verzameling recepten, een heleboel ervan zijn vleesvrij!