27 mei is het Koningsdag. Een van onze nationale feestdagen met rommelmarkten en allerlei activiteiten en festivals. Ga jij iets leuks doen deze dag? En zie je daar eigenlijk als een berg tegenop omdat je net zo lekker bezig bent met SanaSlank? Dat hoeft niet! Jij bent zelf degene die bepaalt wat je wel en niet eet en drinkt op een dag als deze. En met wat simpele tips kun je volop genieten zonder angst voor de weegschaal.
Maak jouw Koningsdag gezellig en toch slank:
-Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de hele dag op pad te gaan, dat betekent alleen ook dat je de hele dag buiten de deur moet eten en drinken. En meestal is dat voor de slanke lijn minder positief. Ga daarom, als dat kan, tussendoor naar huis. Neem daar je gebruikelijke SanaSlank tussendoortje en kies voor een normale lunch. Dat scheelt heel veel calorieën en koolhydraten!
-Neem een flesje water mee voor onderweg, op die manier voorkom je dat je bij erge dorst ineens met een glas cola in je handen staat.
-Alcoholische dranken zijn natuurlijk nooit goed als je aan het afslanken bent. Ze leveren veel calorieën en suikers en zorgen er bovendien voor dat je lichaam extra vetmassa opslaat. Laat dit soort dranken daarom het liefst staan.
-Kies je er op een dag als deze voor om toch te genieten van hapjes en drankjes? Besef je dan dat je daardoor 3 dagen stilstaat met afvallen. Als je deze keuze bewust maakt weet je wat je te wachten staat en ben je niet verbaasd als je gewicht niet naar beneden is gegaan.
Blijf je gewoon thuis? Dan kun je de dag een feestelijk en oranje tintje geven door te kiezen voor de oranje producten van SanaSlank zoals de koude drank sinaasappel, de chips cheese-onion en de koekjes sinaasappel.
En wat te denken van een gevulde oranje paprika als warme maaltijd? Lees snel verder voor het recept.
Gevulde paprika met eiwitrijke en koolhydraatarme rijst
Voor 2 personen
Ingrediënten: 2 zakjes rijst (eiwitproduct), 3 oranje paprika’s, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, gesnipperd, 1 Spaanse peper, fijn gesneden, 1 courgette, in blokjes, 1 blikje tomatenstukjes, verse peterselie, gehakt, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: kook de rijst in ruim water in tien minuten gaar. Halveer 2 paprika’s in de lengte en haal de zaadlijsten er uit. Snijd de over gebleven paprika in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en Spaanse peper tot deze gaat geuren. Voeg dan de ui, courgette en paprikablokjes toe. Bak een paar minuten tot alles beetgaar is. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Meng de rijst door het groentemengsel en vul hiermee de paprika’s. Bestrooi ze met peterselie en Parmezaanse kaas. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.