Zondag 28 februari waren wij te zien in het programma Altijd Jong!
José is geïnterviewd door acteur Winston Post, die onder andere bekend is van Goede Tijden Slechte Tijden. In het interview komen onder andere tips voor een gezonde leefstijl voorbij en worden andere eetgewoonten besproken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het eiwitdieet. De Italiaanse kok Pino heeft een speciale eiwitrijke pasta met verse groenten gemaakt die perfect aansluit op het eiwitdieet van SanaSlank. Na de uitzending schoof iedereen aan tafel en nam iedereen een lekker portie SanaSlank Pasta DaPino! Zie hieronder het recept. Uitzending gemist zaterdag 19 maart is de herhaling.
SanaSlank Pasta DaPino
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
2 zakjes SanaSlank penne pasta (eiwitrijk product)
1 teentje knoflook gesnipperd
1 sjalotje gesnipperd
½ rode peper zonder zaadjes fijn snijden
1/2 aubergine in kleine blokjes
4 trostomaten ontveld
(ontdaan van zaadjes en vocht en snijd het vruchtvlees klein)
Olijfolie traditional
Olijfolie extra vierge
Middellandse zeezout uit de molen
Zwarte peper uit de molen
Paprikapoeder
Naar smaak:
Stukje pecorino of parmezaanse
Verse blaadjes basilicum
Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Doe de sjalot, knoflook en rode peper in een wokpan of koekenpan.
Doe er een scheutje olijfolie traditional bij. Zet het uur aan en laat zachtjes enkele minuten bakken tot de ui glazig is. Voeg de aubergine toe en laat enkele minuten meebakken. Blijf regelmatig roeren.
Voeg dan de stukjes tomaat aan de saus toe. Laat meebakken tot alles zacht is. Maak op smaak met zeezout, peper en wat paprikapoeder.
Voeg de beetgare pasta toe aan de saus en roer dit flink door. Schenk een beetje olijfolie extra vierge vlak voor het opdienen door de pasta.
Schep de pasta op twee borden en rasp er desgewenst wat kaas over en scheur wat basilicumblaadjes over het geheel.
Buon appetito!
Tip:
Tomaten ontvellen gaat heel gemakkelijk door aan de onderkant van de tomaat er een kruis in te snijden en de tomaten enkele minuten in heet water te leggen. Je kunt daarna het velletje eenvoudig van de tomaat trekken.
Tip:
Basilicumblaadjes kun je het beste scheuren en niet snijden en ook niet meebakken. Wanneer je de verse blaadjes scheurt komt er meer geur en smaak vrij. Het frisse groen staat mooi op vers gemaakte pasta.