Heerlijke recepten voor de Paasbrunch
Twee soorten beleg voor eiwitrijke crackers (SanaSlank eiwitproduct)
Keuze uit: meerzaden (5 crackers per verpakking) , zonnebloempitten (4 crackers per verpakking), sesamzaadjes (4 crackers per verpakking) of kaas (4 crackers per verpakking). (je bestelt deze producten heel gemakkelijk in de webshop!)
Kruidenricotta
Voedingswaarde per maaltijd (4 a 5 crackers met beleg): 423 kcal, 25,8 gram eiwit, 7,4 gram koolhydraten, 23,8 gram vet, 11,4 gram verzadigd vet, 8,4 gram vezels.
Je kunt dit gerecht ook serveren bij het Paasontbijt of de Paasbrunch, neem dan 1 of 2 crackers met beleg per persoon.
Ingrediënten (voor 4 a 5 crackers)
150 gramricottakaas
2 eetlepels verse tuinkers
1 eetlepel verse bieslook in stukjes gesneden
1 eetlepel verse basilicum in stukjes gescheurd
1 bosuitje in hele dunne ringetjes gesneden
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
4 a5 mini tomaatjes gehalveerd
Paprikapoeder
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Roer de bieslook, bosuitje, basilicum en de sesamzaadjes door de ricotta. Maak op smaak met zeezout, peper en paprikapoeder. Verdeel de kruidenricotta over 4 a 5 crackers. Leg op elke cracker 2 halve tomaatjes en strooi er wat tuinkers overheen.
Avocadomix
Voedingswaarde per maaltijd (4 a 5 crackers met beleg): 521 kcal, 21,6 gram eiwit, 12,4 gram koolhydraten, 37,8 gram vet, 6,6 gram verzadigd vet, 12,1 gram vezels.
Je kunt dit gerecht ook serveren bij het Paasontbijt of de Paasbrunch, neem dan 1 of 2 crackers met beleg per persoon.
Ingrediënten (voor 4 a 5 crackers)
1 rijpe avocado in stukjes
Sap van ½ limoen
1 knoflook geperst
1 sjalotje fijn gesneden
1 trostomaat alleen vruchtvlees in stukjes gesneden.
1 eetlepel verse basilicum in kleine stukjes gescheurd
4 a5 pecannoten fijngestampt
Zeezout, peper uit de molen, kerriepoeder
Bereiding
Doe de avocado, limoensap, knoflook, sjalotje en tomaat in een kom en mix met de staafmixer tot een geheel. Voeg zeezout, peper en kerriepoeder naar smaak toe.
Verdeel de avocadomix over 4 a 5 crackers. Verdeel hierover de gestampte pecannoten en basilicumblaadjes.
Voorjaarspastasalade
Voor 4 personen als hoofdgerecht
Voor 8 personen als bijgerecht tijdens de Paasbrunch
Voedingswaarde: 344 kcal, 34 gram eiwit, 11 gram koolhydraten, 17,1 gram vet en 7,1 gram vezels
Ingrediënten
4 zakjes pasta penne (eiwitproduct)
400 gramgroene asperges
1 courgette
400 gram verse spinazie
3 handen vol verse basilicum
8 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Knip de basilicumblaadjes fijn en meng dit met de olijfolie. Laat een tijd staan zodat het goed kan intrekken. Kook de pasta penne in 10 minuten beetgaar. Spoel kort koud af, de pasta moet nog een beetje lauwwarm blijven. Meng het olijfolie-basilicummengsel hier door heen. Snijd het kontje van de groene asperges en snijd ze in stukken van 3 cm lang. Snijd de courgette in schuine plakken. Was de spinazie. Kook de asperges en courgette in 5 minuten beetgaar en spoel af met koud water. Voeg alle groenten toe aan de pasta en strooi de Parmezaanse kaas er over heen. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Op zoek naar meer feestelijke recepten? Klik hier.