Twee heerlijk recepten voor een koolhydraatarm en eiwitrijk hoofdgerecht: varkenshaas met champignon-geitenkaassaus of kabeljauw met kruidenkorst uit de oven. Beide recepten zijn voor twee personen.
Varkenshaas met champignon-geitenkaassaus
Voedingswaarde per persoon: 288 kcal, 38,5 gram eiwit, 7,7 gram koolhydraten, 10,1 gram vet.
Ingrediënten: 2 varkenshaasjes, 350 gram gemengde paddenstoelen, 4 stengels prei, 2 eetlepels vloeibaar bak&braadproduct, 1 zakje soep champignon (eiwitproduct), 50 gram verse geitenkaas, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: kruid de varkenshaasjes met versgemalen peper en zeezout. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de prei in ringen. Verhit het bak&braadproduct in een pan en bak hierin de varkenshaasjes, op hoog vuur, snel bruin aan alle kanten. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm. Bak in het overgebleven vet de paddenstoelen met de prei kort aan.
Neem 100-125ml water in een shaker, voeg de inhoud van het zakje champignonsoep toe en schud goed tot een egale massa. Giet de inhoud in een steelpannetje, verwarm dit op een laag vuur langzaam. Voeg de geitenkaas toe en verwarm dit mee, onder telkens roeren, tot de geitenkaas gesmolten is. Voeg indien nodig een klein beetje meer water toe als de saus te dik is.
Snijd de varkenshaas in plakjes. Serveer met de gebakken groenten en de warme saus.
Kabeljauw met kruidenkorst
Voedingswaarde per persoon: 236 kcal, 34,5 gram eiwit, 8,2 gram koolhydraten, 6,4 gram vet.
Ingrediënten: 4 stukken kabeljauw, 2 zakjes hartige croutons cream en kruiden (eiwitproduct), 1 eetlepel olijfolie, 300 gram sperziebonen, ½ struik broccoli, versgemalen peper, zeezout, nootmuskaat.
Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de stukken kabeljauw droog. Verkruimel de hartige croutons. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Leg de stukken kabeljauw hierin en bestrooi alle stukken met een laag croutonkruimels. Zet de ovenschool voor 15-20 minuten in de oven.
Maak de sperziebonen schoon en snijd de broccoli in roosjes. Kook ze samen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Breng eventueel op smaak met wat zeezout en nootmuskaat.
Serveer de kabeljauw met de groenten.
TIP! Zitten er ook gasten bij je aan tafel die niet met afslanken bezig zijn? Serveer er voor hen dan een bijgerechtje bij zoals gebakken aardappeltjes, aardappelpuree of ovenfrietjes.