Zomerse pastasalade ideeën!
Ga je op vakantie naar Griekenland, Spanje of Italië? Kom dan alvast in de stemming met een van deze heerlijke pastasalade recepten. Of blijf in de vakantiesferen door een van deze recepten regelmatig op tafel te zetten. Extra voordeel: de pasta penne is deze maand in de stuntaanbieding! Klik hier om te bestellen.
De recepten zijn voor 2 personen.
Griekse pastasalade
Ingrediënten
½ rode ui, in ringen
2 eetlepels feta
1 groene paprika, in reepjes
1/4e komkommer, geschild en in halve plakjes
6 zwarte olijven, gehalveerd
Oregano
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijn azijn (of een andere azijnsoort)
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Kook de pasta in ruim water in tien minuten gaar met wat zout. Spoel met koud water af.
Meng alle groenten door de koude pasta. Maak een dressing van de olijfolie, rode wijn azijn en breng die op smaak met oregano, versgemalen peper en zeezout. Meng de dressing door de pastasalade, bestrooi met de fetakaas.
Italiaanse pastasalade
Ingrediënten:
100 gram verse spinazie, gewassen
3 tomaten, in stukjes
1 hand vol basilicum
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
4 zongedroogde tomaten, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Kook de pasta in ruim water in tien minuten gaar met wat zout. Spoel met koud water af.
Meng de tomaat, spinazie, zongedroogde tomaat en basilicum door de koude pasta. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Meng de dressing door de pastasalade en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Spaanse pastasalade
Ingrediënten:
1 sinaasappel, de helft uitgeperst, de andere helft in partjes
½ avocado, geschild en in blokjes
100 gram veldsla (of een andere zachte slasoort)
2 eetlepels demi creme fraiche
1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Kook de pasta in ruim water in tien minuten gaar met wat zout. Spoel met koud water af.
Meng de sinaasappel, avocado en veldsla door de pasta. Meng het sinaasappelsap en de demi creme fraiche door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Bestrooi met de pijnboompitten.
* Eiwitproduct