Voor twee personen
Voedingswaarde per persoon
- 98 kcal,
- 4,5 gram eiwit,
- 6,5 gram koolhydraten,
- 6 gram vet,
- 4,3 gram vezels.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 Spaanse peper ( of sambal oelek 1 theelepel)
- 300 gram spinazie, gewassen
- 1 el olijfolie
- 2 el munt, gehakt
- 2 el basilicum, gehakt
- 600ml groentebouillon
- Versgemalen peper
- Zout
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook. Hak de rode peper, zonder zaadjes, fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, peper en spinazie kort aan. Voeg munt, basilicum en bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Maal er wat peper over en voeg zout naar smaak toe.
Tip: Voeg voor een knapperige bite een half zakje SanaSlank hartige croutons cream en kruiden toe.