Hoofdgerecht vis SanaSlank kerstmenu 2012
Voedingswaarde per persoon:293 kcal, 27,6 gram eiwit, 7,2 gram koolhydraten, 16,2 gram vet en 2 gram vezels.
Ingrediënten
4 zakjes SanaSlank aardappelpuree
400 gramSint Jacobsmosselen (zonder schelp, diepvries)
8 dunne stronkjes witlof, in dunne reepjes
4 el vloeibare bak&braad
8 el demi crème fraiche
50 gramgeraspte oude kaas, 30+
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de Sint Jacobsmosselen ontdooien. Dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze. Doe de aardappelpuree in een spuitzak en spuit torentjes op bakpapier op de bakplaat. Bak de torentjes in ongeveer 15-20 minuten bruin en knapperig.
Verhit 2 el bak&braad in een pan en roerbak hierin de reepjes witlof beetgaar. Voeg de demi crème fraiche en de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen in een andere pan de rest van de bak&braad en bak de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar. Keer halverwege even om. Verdeel de witlof over 4 borden en leg de Sint Jacobsmosselen er bovenop. Serveer met de aadappeltorentjes.
Tip:In plaats van Sint Jacobsmosselen kun je ook kabeljauw gebruiken.