• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Inloggen/Registreren
SanaSlank

SanaSlank

afslanken onder begeleiding

  • Direct starten
  • Webshop
  • Eiwitdieet
  • Nieuws
  • Recepten
  • New in Shape
  • Ervaringen
  • SanaSlank zakelijk
  • Contact
  • Zoeken
Je bent hier: Home / Recepten / Amuses & voorgerechten / Recept: Pastinaaksoep

Recept: Pastinaaksoep

Toen ik die grote lichtgele wortelen in de winkel zag liggen moest ik ze kopen om een gerecht met pastinaak te maken! Ik had ze nog nooit gegeten, dus was ik erg benieuwd naar de smaak en de mogelijkheden. Pastinaak valt nog steeds onder de vergeten groenten, toch is deze heerlijke groente tegenwoordig weer overal te koop. Ik ontdekte dat je pastinaak in heel veel gerechten kunt gebruiken. Ik geef graag een eigen draai aan recepten, dus hierbij de eenvoudige en verrukkelijke soep van pastinaak, die ik afgelopen weekend als voorgerecht voor een groepje vrienden maakte. De soep viel bijzonder in de smaak, want doordat pastinaak een beetje zoet is vindt bijna iedereen dit lekker. De soep is puur te eten of met een toevoeging. Uitstekend geschikt voor een etentje met vrienden en familie, want dit gerecht kun je zeker een dag van te voren maken.

Voor 6-10 personen afhankelijk van het gebruik: als amuse in (wijn)glas, voorgerecht in kleine kom of hoofdgerecht in soepbord.

Voedingswaarde per persoon (op basis van 6 personen): 140 kcal, 3,7 gram eiwit, 17,5 gram koolhydraten, 5,2 gram vet en 4,1 gram vezels.

Benodigdheden:
750 gram pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
2 uien, in stukken
2 knoflookteentjes, gehakt
1 rode peper, in stukjes
1,5 liter bouillon (van blokje)
2 eetlepels olijfolie
Optioneel: versgemalen peper

Bereiding:
Alle groenten aanbakken in de olijfolie. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot pastinaak gaar is. Alles in de blender of met de staafmixer fijn malen. Soep terug doen in een pan en naar smaak laten inkoken. Hoe meer water verdampt hoe pittiger de soep wordt. Breng indien gewenst op smaak met versgemalen peper.

Tips voor extra toevoegingen:
-Hollandse garnaaltjes (gaar) en toefje rode cress (soort waterkers).
-Kastanje champignons, ui, knoflook, korianderblaadjes, rode peper bakken in olijfolie, even op smaak brengen met peper en zout en toevoegen aan de soep.

Tip: Ook lekker met zelfgemaakte soepstengels: 2 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (eerst even laten ontdooien) insmeren met wat eigeel, bestrooien met sesamzaadjes. Snijd iedere plak in vijf reepjes en draai ze in als een wokkel. Leg de reepjes op een vel bakpapier en bak ze in een voorverarmde oven volgens de bereidingswijze gaar.
Tip: Gebruik als je het eiwitdieet van SanaSlank volgt de pizzastengels als soepstengel.

Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten van José van Amstel op de website.

Primaire Sidebar

Gratis verzenden boven € 50,00*

Voor 15:00 uur besteld volgende dag in huis

Meer dan 250 koolhydraatarme producten

Spaar voor korting*

Vind jouw dieetcoach

*alleen geldig bij particulieren bestellingen

Footer

Eiwitdieet Keto dieet

Het SanaSlank dieet is eenvoudig en helpt bij het afslanken. In Nederland was SanaSlank het eerste eiwitdieet (keto dieet), al sinds 2003.
Het dieet is een uniek en wetenschappelijk onderbouwd dieetconcept op basis van veel eiwitten en weinig koolhydraten. Diverse koolhydraatarme producten, eiwitproducten, supplementen en tips voor afslanken zijn in de webshop te vinden.
Afslanken doe je daarom met het eiwitdieet (keto dieet) van SanaSlank.

Lees meer

Nieuws

  • 25 maart internationale dag van de wafel
  • VALENTIJN verrassing!
  • Super gemakkelijk afslanken in 2023 ?!
  • Blackfriday weekend 25 november – 27 november

Volg ons op social media!

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Download Android Download iOS

Contact

Geldelozeweg 31-33
1625 NW Hoorn
0229-304200 elke werkdag van 9.00 – 17.00 uur
info@sanaslank.nl

© 2023 · SanaSlank

  • Contact
  • Dieetcoach worden?
  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookies
  • Copyright
  • FAQ
  • Algemene voorwaarden