Voedingswaarde per persoon:268 kcal, 28,5 gram eiwit, 12,8 gram koolhydraten, 11,9 gram vet, 5,5 gram vezels.
Ingrediënten
2 bakjes cherrytomaatjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el olijfolie
4 zakjes SanaSlank pasta
100 gramgorgonzola
4 el demi crème fraiche
Chilipoeder
Verse peterselie
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cherrytomaatjes op bakpapier op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze. Voeg aan de ui en knoflook de gorgonzola en crème fraiche toe, zet het vuur laag en laat de kaas langzaam smelten, blijf goed roeren. Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout. Voeg de pasta en de geroosterde tomaatjes toe en roer kort door. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met verse peterselie.
TIP: In plaats van gorgonzola kun je ook geitenkaas gebruiken.