Hoofdgerecht vlees SanaSlank kerstmenu 2012
Voedingswaarde per persoon:189 kcal, 26,8 gram eiwit, 10,8 gram koolhydraten, 2,7 gram vet en 7 gram vezels.
Ingrediënten
300 gramknolselderij, geschild en in kleine stukken
2 zakjes SanaSlank aardappelpuree
2 grote kalkoenfilets
6 el tomatentapende
300 gramsperziebonen, schoongemaakt
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kalkoenfilets in de lengte door. Sla ze wat platter en snijd schuin in. Vul ze met de tomatentapenade. Leg de kalkoenfilets op bakpapier op de bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar in de oven.
Kook de knolselderij in weinig water in ongeveer 15 minuten gaar. Stamp de knolselderij tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze en roer dit door de knolselderijpuree.
Kook ondertussen de sperziebonen in weinig water in ongeveer 10 minuten beetgaar en breng ze op smaak met zeezout.
Serveer de gevulde kalkoenfilets met de knolselderij-aardappelpuree en de sperziebonen.
Tip:In plaats van tomatentapenade kun je ook groene pesto gebruiken voor de vulling. Houd dan wel rekening met extra calorieën.