
Recept van de maand november: een verwarmende ovenschotel
Ingrediënten voor 2 personen: 2 aubergines, in dunne plakken, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesneden, 150 gram rundergehakt, 1 stengel bleekselderij, in boogjes, 2 wortels, in stukjes, 1 blik tomatenstukjes, verse basilicum, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels Parmezaanse kaas, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken aubergine tot ze zacht zijn. Leg ze even apart. Bak in dezelfde pan het gehakt rul, zonder extra boter of olie, en zit dit ook apart.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en een scheut water. Laat de saus 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Je kunt de saus zo gebruiken of eventueel pureren. Voeg als laatste gesneden blaadjes basilicum toe.
Schep een laagje tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Leg hierop de helft van dep lakken aubergine en de helft van het gehakt. Bestrooi met 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Hier bovenop een tweede laag tomatensaus, de rest van de aubergine en het gehakt en weer een eetlepel Parmezaanse kaas. Eindig met een laagje tomatensaus en de rest van de Parmezaanse kaas.
Zet de ovenschotel voor 20-25 minuten in de oven.
Tip! Dit gerecht smaakt fantastisch samen met onze pasta penne. Laat het gehakt uit het recept weg als je de pasta wilt toevoegen. Klik hier om de penne te bestellen.