Jose kookt met meer eiwitten en minder koolhydraten
Kom-gerecht: ratatouille met Spaanse twist
Vandaag een tweede kom-gerecht. Nu ik het eens beter bekijk lijkt me de grote (witte) kom een ideale maat voor een eenpersoons portie. Niet teveel, niet te weinig. Gebruik je de witte kom als maat dan eet je nooit teveel. Dan kom je niet aan en blijf je op gewicht. Een niet onbelangrijk puntje in deze tijd van verdikking.
Natuurlijk wordt er dan wel van je verwacht dat je gezonde maaltijden bereidt, zonder zakjes en pakjes, maar wel met veel verse groenten en kruiden. Simpel en smaakvol.
Ik verblijf nog steeds aan de Costa del Sol. Daar kocht ik in de supermarkt heerlijke verse groenten voor het onderstaande smakelijke witte kom gerecht.
Wat me in de supermarkt opviel is dat de champignons er zo mooi bij liggen, allemaal hagelwit en ieder in een eigen kuiltje van de doos. Om ze te kunnen kopen moet je ze daar zelf uithalen en verpakken.
Ook de cantharellen zagen er zo prachtig vers en groot uit en daarom koos ik deze dag voor de cantharellen. Het leek me trouwens een prima aanvulling op mijn gerecht.
Met een tas vol verse groenten toog ik naar het appartement. Ik ging een ratatouille van groenten met mozarella maken. Alweer een vegetarisch gerecht. Je begrijpt het misschien wel, ik ben dol op groenten en op kaas, maar ik eet geen vlees, wel vis. Dus die vis komt later vast nog wel ter sprake. Nu eerst de vegetarische ratatouille.
Kom-gerecht
Ratatouille met Spaanse twist
Vegetarisch. Eenvoudig en snel te bereiden, kleurrijk en smakelijk.
Voor twee personen
1 courgette
1 aubergine.
200 gram cantharellen
1 puntpaprika
2 trostomaten
2 tenen knoflook
1 rode peper ontdaan van zaadjes
10 stengels bieslook
2 takjes basilicum (alleen blaadjes)
Bol Buffalo mozarella
Zwarte peper uit de molen
Zeezout uit de molen
Olijfolie
Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Snijd de knoflook, rode peper en bieslook fijn. Snijd de mozarella in stukjes.
Bak de groenten, knoflook en rode peper in olijfolie beetgaar. Voeg de cantharellen iets later toe en laat de cantharellen nog even meebakken. Roer kort de mozarella er door.
Maak op smaak met peper en zout.
Vul twee kommen met de ratatouille of bewaar de helft voor de volgende dag.
Garneer met gescheurde blaadjes basilicum.
Lekker met een SanaSlank sneetje brood uit het broodrooster.
Dopen in mooie Spaanse olijfolie extra vierge.
Enjoy! Jose