Soms pakt een nieuw gerecht zo lekker uit dat ik er heel blij van word en er zichtbaar van kan genieten. En op een donderdag in augustus maakte ik zo'n gerecht. Het was, na wat regen, weer stralend mooi weer geworden. De zon scheen in mijn keuken en dat gaf me een heerlijk vakantiegevoel.
Ik laat mijn avondeten meestal afhangen van wat er in mijn koelkast ligt. Het was aan het eind van de week en er was nog maar weinig voorhanden.
Een halve bloemkool, een handje peultjes, een stuk courgette, een rode peper en verse gember. Plus een doosje verse kruiden, dat ik zonder te bekijken pakte en ervan uitging dat het koriander was. En terwijl ik de blaadjes aan het snijden was viel het me op dat het niet erg sterk naar koriander rook, eigenlijk helemaal niet. Maar dat drong niet tot me door, want ik ging helemaal op in het kokkerellen. Bleek het later platte peterselie te zijn, maar toen zat het al in de pan. Ik dacht met peper, gember, koriander en kerrie een oosters tintje aan het eten te geven. Dat werd het nu dus niet. De essentiële koriander ontbrak. Jammer! Want ik ben dol op koriander! Maar goed, dan maar geen oosters tintje. Toch ontbrak er naar mijn idee nu iets in het geheel. Om het gerecht wat meer pit en smaak te geven vond ik in mijn koelkast nog een stukje parmezaanse kaas. En wat maakte dit alles bij elkaar een onverwacht verrassend lekker gerecht! Natuurlijk is het weer heel eenvoudig te bereiden en zeer snel klaar. Het gerecht is genoeg voor twee witte kommen, dus voor twee personen, tenminste als je geen grote eter bent, als je aan de lijn bent of wanneer je op gewicht wilt blijven. Anders eet je het maar alleen op!
Lekker met SanaSlank rijst, eiwitrijk en koolhydraatarm.
Tip: voor wie net zo dol op koriander is als ik dat ben, kan natuurlijk aan dit gerecht wat korianderblaadjes toevoegen. Eventueel in plaats van de peterselie.
Witte kom gerecht zonder koriander
Voedingswaarde per persoon, inclusief 1 zakje SanaSlank rijst: 383 kcal, 45,5 gram eiwit, 17,6 gram koolhydraten, 13,5 gram vet, 9 gram vezels.
Ingrediënten
1/2 kleine bloemkool
100 grampeultjes
150 gramcourgette
10 takjes platte peterselie (alleen blaadjes)
1/2 rode peper (voor een pittig gerecht 1hele rode peper)
1 cm. verse gember
75 gramparmezaanse kaas
(Hot) kerriepoeder
Kokosolie
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
Snijd de roosjes van de bloemkool en samen met de peultjes en de courgette in stukjes.
Doe een scheut kokosolie in een wokpan.
Wok de groenten op middelhoog vuur beetgaar.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd zeer fijn.
Snijd de blaadjes peterselie fijn en verwijder de schil van de gember en snijd dit zeer fijn.
Voeg dit alles aan de groenten toe.
Snijd de parmezaanse kaas klein en roer dit kort door de groenten.
Maak op smaak met flink wat kerrie, een beetje zeezout en zwarte peper.
Enjoy! Jose