Regelmatig ben ik op zoek naar eenvoudige, lekkere en pure recepten. Zo kwam ik enige tijd geleden via internet op 'Mijn kookschrift' van Albert Heijn. Je kunt daar je eigen kookschrift maken, met je eigen recepten, maar ook met je favoriete recepten van anderen. En daar doen ontzettend veel mensen aan mee.
Aangezien het mij leuk leek om eens te kijken hoe je een eigen kookschrift kon maken, had er al snel een aangemaakt, want het was redelijk simpel! Meteen zette ik er mijn eigen recepten in. Leuk om te doen en op dat moment best een beetje verslavend en zo vulde ik op een avond mijn kookschrift met een aantal van mijn eigen recepten.
En daarna vergat ik dat ik een kookschrift had. Het kwam zelfs niet meer in me op om mijn nieuwe recepten, die ik voor mijn columns voor SanaSlank Nederland maak, er in te zetten.
Tot vandaag, ik had een Chinese kool gekocht en zocht een recept voor een vegetarisch gerecht. De recepten die ik bekeek vielen me behoorlijk tegen. Te veel werk en vaak naar mijn idee te ongezonde ingrediënten, bovendien bevatte de meeste recepten vlees, dus leek het mij goed om zelf iets te maken, eenvoudig en puur.
Ik kook het liefst met pure ingrediënten, dus met producten die, als het even mogelijk is, biologisch zijn. Producten waar je nog aan kunt zien wat het is, groenten, fruit, noten, zaden, kruiden, rijst…., want dat is echt gezond.
Geen sausjes, geen pakjes en zakjes. Veel producten bevatten toevoegingen en bewerkingen en die zijn niet altijd even gezond.
Dus maakte ik de Chinese kool lekker met een uitje, knoflook, cashewnoten en hot curry. Pure smaken en heel erg lekker!
Dit vegetarisch groentegerecht is goed te combineren met bijvoorbeeld zilvervliesrijst (blok 3 en blok 4), pasta of aardappelpuree (eiwitgerechten SanaSlank blok 1 en blok 2).
Mijn recepten bekijken? Of zelf een kookschrift maken? Ga dan naar AH Kookschrift.