Rijstexpert Lassie komt met een primeur. Een rijst die eruit ziet als een witte rijst, smaakt als een witte rijst en even gezond is als een zilvervliesrijst. Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen en volwassenen, witte rijst lekkerder vinden dan zilvervliesrijst.
De basis is dat bij de witte rijst korrels worden toegevoegd die extra vezels bevatten, gemaakt van peulvruchten en rijsmeel. De vezels zijn niet te onderscheiden van gewone rijstkorrels, smaken niet anders en zijn niet oplosbaar in water. Anders zouden de vezels bij het afgieten weer verloren gaan.
Van alle rijstsoorten heeft zilvervliesrijst het hoogste vezelgehalte (40%). Bij zilvervlies rijst is de buitenste laag van de korrel heel gelaten. Het geeft de rijst een volle smaak. Toch kiezen de meeste mensen voor witte rijst, omdat deze smaak hun voorkeur heeft. Toverrijst extra bevat evenveel vezels per 100 gram als gekookte aardappels. Bron: VoedingNU