
Het is niet altijd even duidelijk welke ingrediënten goed voor je zijn en welke niet. Hier zijn in ieder geval vijf redenen waarom uien wél goed voor je zijn!
Goed voor je hart
Verschillende studies tonen aan dat uien het risico op bloedstollingen verminderd. Hierdoor neemt ook de kans op een hartaanval af. Daarnaast bevatten uien geen cholesterol, wat natuurlijk altijd goed is om te vermijden.
Gezonde smaak
Doordat een ui zijn eigen, unieke smaak heeft, kun je daar rekening mee houden bij de rest van je recept. Door de mild pikante smaak van ui hoef je bijvoorbeeld niet meer (zoveel) zout en peper toe te voegen. Voornamelijk het verminderen van zout is goed voor je gezondheid.
Vitamine C en zwavelverbindingen
Uien zijn niet alleen een bron van vitamine C, maar ook van zwavelverbindingen. Deze verbindingen werken ontgiftend voor de lever.
Gunstige bacteriën
Uien bevatten vezels die helpen bij het op peil houden van het aantal goede bacteriën in de darmen. Daarnaast kan het ook mogelijke schadelijke bacteriën in de dikke darm onderdrukken dankzij de zogenaamde ‘fructo-oligosacchariden’.
Bloedsuikerspiegel
Het onderzoek hiernaar staat nog in de kinderschoenen, maar uien zouden goed moeten zijn voor je bloedsuikerspiegel. De zwavel die in de uien zitten kunnen de productie van insuline verhogen. Hierdoor wordt het bloedsuikerspiegel verlaagd.
Een lekker SanaSlank recept waar je ui bij kunt toevoegen is bijvoorbeeld deze Omeletrol of deze heerlijke ovenschotel!