Door het zoutvaatje wat vaker te laten staan en te kiezen voor verse kruiden eet je een stuk gezonder. En minstens zo lekker!
Kruiden en specerijen geven net als zout een sterke smaak aan gerechten. Door minstens de helft van de hoeveelheid zout in je gerechten te vervangen door kruiden eet je al een stuk gezonder. Op deze manier geef je bovendien een bijzonder tintje aan je eten. Heb je zin in Italiaans? Gebruik dan wat blaadjes basilicum of oregano. Liever een oosters tintje? Gebruik dan gember, kerrie of koriander.
Kruiden zijn gezond
Veel kruiden en specerijen zijn gezond. Niet voor niets worden ze al eeuwenlang gebruikt vanwege hun geneeskrachtige werking. Zo verlaagt knoflook het cholesterolgehalte, is tijm goed voor de luchtwegen en werkt kamille ontstekingsremmend.
Geur en smaak in eigen huis
Wil jij vaker koken met kruiden? Vrolijk dan je tuin, balkon of vensterbank op met potjes verse lekkernijen. Zo heb je altijd verschillende smaakmakers bij de hand en ben je een stuk goedkoper uit. Denk aan bieslook, rozemarijn, tijm, basilicum en koriander. Allemaal even lekker! Gedroogd kan ook maar bedenk wel dat vers veel lekkerder is. Je hebt van vers wel wat meer nodig om dezelfde smaak te verkrijgen.
SanaSlank
Als je het eiwitdieet van SanaSlank volgt is het gebruik van verse en gedroogde kruiden onbeperkt toegestaan. Je kunt hiermee alle eiwitmaaltijden je eigen draai geven en zo nog lekkerder maken!