Laat je dit weekend verrassen door onze lekkere pastinaaksoep! De winkels liggen weer vol met pastinaak maar er wordt nog veel te weinig mee gekookt! Ga je hem maken aankomend weekend? Wij zijn erg benieuwd of jij net zo verrast bent door dit soepje als ons!
Voedingswaarde per persoon (op basis van 6 personen): 140 kcal, 3,7 gram eiwit, 17,5 gram koolhydraten, 5,2 gram vet en 4,1 gram vezels.
Benodigdheden:
750 gram pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
2 uien, in stukken
2 knoflookteentjes, gehakt
1 rode peper, in stukjes
1,5 liter bouillon (van blokje)
2 eetlepels olijfolie
Optioneel: versgemalen peper
Bereiding:
Alle groenten aanbakken in de olijfolie. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot pastinaak gaar is. Alles in de blender of met de staafmixer fijn malen. Soep terug doen in een pan en naar smaak laten inkoken. Hoe meer water verdampt hoe pittiger de soep wordt. Breng indien gewenst op smaak met versgemalen peper.
Tips voor extra toevoegingen:
-Hollandse garnaaltjes (gaar) en toefje rode cress (soort waterkers).
-Kastanje champignons, ui, knoflook, korianderblaadjes, rode peper bakken in olijfolie, even op smaak brengen met peper en zout en toevoegen aan de soep.
Eet smakelijk!