Een heerlijk koolhydraatarm recept: Tagliatelle en avocado in tomatensaus
Een heerlijk koolhydraatarm recept: Tagliatelle en avocado in tomatensaus. Het is koolhydraatarm en past dus binnen je SanaSlank dieet.
Voor 2 personen of voor 1 persoon als twee maaltijden zie TIP!
Vegetarisch en Veganistisch
Dit heb je nodig:
- 1 pakje SanaSlank
- Tagliatelle met 2 nestjes
- 1 avocado in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 6 trostomaten in stukjes
- 1⁄2 limoen uitgeperst en groen van de schil geraspt
- 1 theelepeltje (gerookte) paprikapoeder
- 1 eetlepel gesneden verse bieslook
- 2 eetlepels peterselieblaadjes fijn gesneden
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zeezout en zwarte peper uit de molen
Zo maak je het:
Kook de tagliatelle met een snufje zout in ongeveer tien minuten (indien nodig iets langer) beetgaar.
Bak in een scheutje olijfolie de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak al roerend even mee. Doe dan de bieslook, 1 eetlepel peterselie en de tomaten erbij. Laat de tomaten zacht worden. Maak er met de staafmixer desgewenst een mooie saus van. Vind je meer bite in het gerecht lekkerder, laat dan de stukjes in de saus heel.
Doe de avocadoblokjes bij de saus, laat even doorwarmen en doe tenslotte de gekookte tagliatelle erbij. Maak op smaak met peper en zout. Laat de tagliatelle warm worden en schep de tagliatelle met saus in twee diepe borden of kommen, strooi de parmezaanse kaas erover en garneer met 1 eetlepel peterselie voor een mooi kleurcontrast.
TIP!
Lekker met 200 gram rivierkreeftjes of garnalen en 1eetlepel verse dille fijn gesneden.
TIP! Twee heerlijke maaltijden!
Voor 1 persoon.
Eet de helft van de tagliatelle warm als avondmaaltijd. Bewaar de andere helft in de koelkast tot de volgende dag en eet de koude tagliatelle als maaltijdsalade bij de lunch of avondmaaltijd. Maak er eventueel een groene salade bij.