SanaSlank Afslankchallenge recept: Kipsaté met bloemkoolrijst
Ook geschikt tijdens New in Shape.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig: 200 gram kipfilet, in stukken, 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel kikoman sojasaus, ¼ stukje rode peper, fijn gesneden, scheutje citroensap, 1 teentje knoflook, geperst, ½ bloemkool , in roosjes, 2 stengels bosui, in ringetjes, ½ komkommer, in halve maantjes gesneden, 100 gram sperziebonen, in stukjes, 2 eetlepels olijfolie, (hot) kerriepoeder, kurkuma, versgemalen peper, zeezout.
Zo maak je het: Doe bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal fijn tot ‘rijst’.
Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Doe een eetlepel olijfolie in de wok en bak daarin de ui en komkommer kort aan. Doe dan de bloemkoolrijst en de bosuitjes erbij en laat het geheel even doorbakken. Breng op smaak met versgemalen peper, zeezout, kurkuma en kerriepoeder.
Verhit in een andere pan de rest van de olijfolie en bak de kipblokjes gaar.
Doe in een kom de pindakaas, sojasaus, rode peper en knoflook en roer dit met twee eetlepels water tot een pindasaus. Voeg naar smaak klein scheutje citroensap toe.
Verwarm de saus op laag vuur en roer regelmatig door. Blijft de saus te dik doe er dan nog wat water bij. Roer de kip door de pindasaus. Verdeel de bloemkoolrijst over twee borden en leg de kipsaté er naast.