SanaSlank Afslankchallenge recept: Kabeljauw met gegrilde paprika en tomaat
Ook geschikt tijdens New in Shape.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig: 2 moten kabeljauw, 1 teentje knoflook, geperst, 4 tomaten, ontveld en in reepjes, 3 grote paprika’s, ½ citroen, in plakjes, 12 groene olijven, in plakjes, 1 theelepel tijm, 1 theelepel sambal, versgemalen peper, zeezout.
Zo maak je het: verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika’s op bakpapier op de bakplaat en zet ze net zolang in de oven tot ze zwart worden. Haal ze uit de oven, stop ze in een plastic zak, sluit deze af en laat de paprika’s een kwartiertje rusten. Nu kun je heel makkelijk het vel eraf halen. Verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Zet de oventemperatuur op 180 graden. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook kort aan. Bak de tomaat en gegrilde paprika een paar minuten mee.
Dep de kabeljauw droog. Vet een ovenschaal in en leg het groente mengsel op de bodem. Verdeel hier de olijven en tijm overheen. Leg de kabeljauw hier bovenop en bestrijk de bovenkant met sambal. Breng alles op smaak met versgemalen peper en zeezout. Verdeel de plakjes citroen over de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak de kabeljauw in 25 minuten gaar.
Lekker met een salade van waterkers, avocado en citroensap.