Een heerlijk, koolhydraatarm recept: Rendang eieren met SanaSlank rijst. Perfect voor bij je SanaSlank dieet. Smaakt heerlijk en is koolhydraatarm!
ingrediënten (voor 2 personen):
Koolhydraatarme SanaSlank rijst
Roerbakgroente
4 eieren, hardgekookt
200 ml kokosmelk
1 grote ui
1 teen knoflook
1 stukje gember (2 cm)
1 tl kurkuma
versgemalen peper
1 tl gemalen koriander
scheutje tamari
1/2 tl gemalen komijn
gemalen chilivlokken naar smaak
kokosolie om te bakken
Bereidingswijze:
Kook de SanaSlank rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn. Pel ook de hardgekookte eieren.
Verhit een beetje kokosolie in een steelpannetje, draai het vuur halfhoog en bak de ui en knoflook een paar minuten tot de ui glazig ziet.
Voeg de kokosmelk en alle kruiden toe en meng het geheel goed. Breng kort aan de kook en draai dan het vuur direct laag.
Leg de hardgekookte eieren in de rendang saus, en laat ze 15 minuten pruttelen. Wentel ze af en toe om in de saus. De saus zal ondertussen indikken. Wordt het te droog, dan een klein scheutje kokosmelk erbij.
Haal de eieren voorzichtig uit de rendang saus en snijd ze overlangs doormidden.
Voeg nog kort de roerbakgroente toe om het op te warmen.
Serveer de saus over de rijst en leg de eieren er achteraf op.
Eet smakelijk!