In de maand september is courgette volop verkrijgbaar. Courgette is super gezond en levert veel vitamines en mineralen waaronder vitamine C. Omdat het in september nog heerlijk weer kan zijn hebben we een heerlijk zomers recept gemaakt die door het gebruik van paddenstoelen toch ook al een beetje de smaak van de herfst heeft.
Maaltijdsalade met courgette en kip
Voor 2 personen
Voedingswaarde per persoon: 300 kcal, 26,5 gram eiwit, 8 gram koolhydraten, 17 gram vet en 3,5 gram vezels.
Ingrediënten
1 courgette
1 kleine teen knoflook
1 ui
150-200 gram kipfilet
1 bakje gemengde paddenstoelen
1 eetlepel oregano
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
200 gram gemengde sla
Versgemalen peper
Zout
Bereiding
Snijd de courgette in dunne plakken en de paddenstoelen in grote stukken. Snipper de knoflook en de ui. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en kruid ze met versgemalen peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de kipreepjes gaar. Voeg de knoflook, ui, paddenstoelen en oregano toe en bak kort aan. Laat afkoelen.
Grill de courgette in de grillpan aan beide kanten bruin. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout en laat afkoelen.
Maak een dressing van de rest van de olijfolie, mosterd en azijn en breng deze eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Meng de dressing door de gemengde sla.
Voeg de gegrilde plakken courgette en het kip-paddenstoelmengsel toe en schep goed om.
Tip: Vervang de kip door geroosterde amandelen voor een vegetarische salade.
Tip: Zit je in blok 3 of 4? Gebruik dan 100-150 gram kipfilet en voeg per persoon 150 gram gekookte pasta toe.
Op zoek naar nog meer heerlijke slanke recepten? Klik hier.