Deze keer als recept van de maand een lekker lunchgerecht. Een omelet met prei en verse champignons. Prei is een typische wintergroente, in deze tijd van het jaar extra gezond en volop verkrijgbaar. En daarbij ook nog eens extra voordelig!
Ingredienten:
1 stengel prei, in ringen
1 zakje omelet naar keuze (eiwitproduct)
4 champignons, in plakjes
¼ ui, gesnipperd
1 eetlepels olijfolie
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding:
Bereid de omelet volgens de bereidingswijze. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui en preiringen tot ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak kort mee. Giet het omelet mengsel over de groenten en laat met de deksel op de pan langzaam gaar worden.
Bestrooi met versgemalen peper en zeezout.
Tip! Lekker met een sneetje eiwitrijk lijnzaadbrood. Het is dan wel het beste om maar een halve omelet te gebruiken.