Heerlijk koolhydraatarm en eiwitrijk recept!
Benodigdheden: 1 zakje pasta penne*, ¼ aubergine, ¼ courgette (kleine), 3 middelgrote champignons, ½ ui, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels geraspte 30+ kaas, Provençaalse kruiden, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de pasta penne in 10 minuten beetgaar (eventueel met wat zout). Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Bak de aubergine in een droge koekenpan aan alle kanten bruin. Snijd de courgette en champignons in plakjes en de ui in ringen. Bak de groenten in 1 eetlepel olijfolie kort aan. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, versgemalen peper en zeezout. Leg de beetgare pasta penne in een ovenschaal, breng op smaak met de rest van de olijfolie, vers gemalen peper en zeezout. Leg hierop de helft van de plakken aubergine, verdeel de andere groenten hier overheen en sluit af met de rest van de aubergine. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Plaats de schaal onder de grill en laat in ongeveer 5 minuten de kaas smelten.
*Eiwitproduct
Recept afkomstig uit het boek Afslanken met het eiwitdieet, weekmenu blok 1 week 2 (de hele maand maart ontvang je een gratis potje vitamine C bij bestelling van een weekpakket, klik hier om te bestellen)