Als de herfst zijn intrede doet krijgen we als vanzelf meer trek in verwarmende gerechten zoals warme dranken, ovenschotels (een uitgebreide special staat nu in de herfstglossy!) en soepen. Als je gebruik maakt van veel verse groenten om je herfstgerechten te bereiden hoeven ze helemaal niet dikmakend te zijn.
Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke soep. Snel klaar en als je de groenten thuis al even aanbakt kun je het ook meenemen naar je werk.
Paddenstoelensoep
Ingrediënten
2 zakjes soep met champignonsmaak (eiwitproduct)
1 bakje gemengde paddenstoelen
1 ui
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak kort mee.
Bereid ondertussen de soep met champignonsmaak. Neem per zakje soep 50 ml koud water in de shaker. Voeg de inhoud van het zakje toe en roer goed door. Vul de shaker aan met koud water tot 140-170 ml. Schud goed. Opwarmen in de magnetron gedurende 1½ minuut op 800 Watt, om de inhoud goed warm te krijgen, roer er met een lepel in om de 30 seconden.
Voeg de gebakken ui en paddenstoelen toe. Garneer met de peterselie en bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zeezout.
Klik hier om de soep met champignonsmaak direct te bestellen.