Recept van de maand november
Groente ovenschotel
Voor 2 personen
Voedingswaarde per persoon: 231 kcal, 23,1 gram eiwit, 11,2 gram koolhydraten, 7 gram vet, 5,7 gram vezels.
Ingredienten
2 zakjes omelet ui (eiwitproduct)
2 paprika's
1 bakje champignons
1 ui
1/2 courgette
1 teen knoflook
2 middelgrote tomaten
1 eetlepel olijfolie
Tijm
Rozemarijn
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook, snijd de overige groenten in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin alle groenten, behalve de tomaat, kort aan. Voeg de tomaten toe en bak 1 minuut mee en breng op smaak met tijm, rozemarijn, versgemalen peper en zeezout.
Bereid ondertussen het omeletmengsel. Neem 240 ml water in de shaker, voeg de inhoud van beide zakjes toe en schud goed tot een glad mengsel.
Schep het mengsel in een ovenschaal en giet het omeletmengsel erdoorheen. Zet het geheel voor ongeveer 10 minuten in de oven op 150 graden.
Tip! Ook lekker met verse basiclium in plaats van tijm en rozemarijn.