Recept van de maand april.
Voedingswaarde per muffin: 70 kcal, 9,9 gram eiwit, 3,4 gram koolhydraten, 1,5 gram vet, 1,6 gram vezels.
Omelet muffins
Heerlijk tijdens de Paasbrunch!
Ingrediënten
Voor 2 muffins
1 zakje omelet bacon (eiwitproduct, deze maand in de aanbieding)
1/2 rode ui
2 grote champignons
3 cherrytomaten
1 kleine theelepel olijfolie
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee muffinvormpjes in.
Snijd de rode ui in ringen, de champignons in plakjes en de cherrytomaten in vieren. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en champignons kort aan. Neem 120 ml koud water in de shaker, giet de inhoud van het zakje omelet bacon erin. Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden. Giet het mengsel in de muffinvormpjes en verdeel hier de groenten over. Bak de muffins in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Tip! In plaats van omelet bacon is omelet ui ook erg lekker. Je kunt daarnaast volop variëren met de groenten. Voeg bijvoorbeeld paprika, prei of bosui toe.