Het is herfst! De perfecte tijd voor een kom heerlijk verwarmende soep.
In de maand oktober is dit het recept van de maand: Uiensoep met een gegratineerd kaasbroodje.
Voor 2 personen
Ingrediënten: 2 zakjes soep met uiensmaak (SanaSlank eiwitproduct), 1 zakje brood (eiwitproduct), 3 eetlepels geraspte oude 30+ kaas, 2 uien, in ringen, 1 eetlepel olijfolie.
Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het koolhydraatarme en eiwitrijke brood: Neem 50 ml koud water in de shaker. Giet de inhoud van het zakje erin, en meng goed tot u een glad mengsel krijgt. Maak een bolletje van het deeg en plaats deze op bakpapier op een bakplaat of rooster. Bak het brood in ongeveer 25 minuten in de oven op 200 °C.
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak hierin de uien aan tot ze zacht zijn.
Onderwijl kun je ook de uiensoep maken: Neem per zakje soep 50 ml koud water in de shaker. Giet de inhoud van het zakje erin. Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden. Vul de shaker aan met 140 tot 170 ml water en schud nogmaals goed. Opwarmen in de magnetron gedurende 1½ minuut op 800 Watt, om de inhoud goed warm te krijgen, roer er met een lepel in om de 30 seconden.
Voeg de gebakken uienringen toe aan de soep en verdeel de soep over twee vuurvaste kommen. Halveer het broodje. Leg het brood in de soep en strooi de kaas er overheen.
Zet 10 minuten in de oven om te laten gratineren.
Klik hier om de uiensoep en het brood te bestellen.