Voor 2 personen
Voedingswaarde per persoon:388 kcal, 26,3 gram eiwit, 12,8 gram koolhydraten, 24,1 gram vet, 7,1 gram vezels.
Een heerlijk slank en goed vullend gerecht. Kan ook koud worden gegeten dus als lunch worden meegenomen.
Mexicaanse omelet
Ingrediënten
2 zakjes omelet kaas (eiwitproduct) (aanbieding van de maand)
1/2 avocado
300 gramwitte kool
2 kleine wortels (bospeen)
1 Spaanse peper
4 eetlepels magere kwark
1 limoen
2 eetlepels olijfolie
Verse koriander
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Snijd de avocado en Spaanse peper in stukjes. Pureer dit samen met de magere kwark en het sap van de limoen. Snijd de kool en wortel in reepjes.
Bereid de omeletten volgens de bereidingswijze. Bak deze aan twee kanten bruin in 1 eetlepel olijfolie. Bak de kool en wortel kort aan in de rest van de olijfolie, breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Beleg de omelet met het kool-wortelmengsel en de avocadopuree. Bestrooi met wat verse koriander (naar smaak) en rol de omelet op.