Ze zijn er weer! Heerlijke Hollandse asperges. Asperges zijn altijd maar korte tijd verkrijgbaar dus profiteer er van zo lang het kan. Het is een hele gezonde groente, bomvol vitamines en met maar heel weinig calorieën.
Met asperges kun je heel veel kanten op. In dit recept van de maand mei geven we je weer een tip voor een heerlijk aspergegerecht.
Caesarsalade met groene asperges
Voor 2 personen
Ingrediënten
1 ei
500 gram groene asperges
200 gram ijsbergsla of romainesla
4 eetlepels fritessaus light
1 theelepel witte wijnazijn of citroensap
1 theelepel mosterd
1 kleine teen knoflook
1 ansjovisfilet
1 zakje hartige croutons met cream en kruidensmaak (eiwitproduct)
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Kook het ei hard, laat schrikken en pel hem. Snijd in partjes. Snijd het harde, houterige, uiteinde van de asperges. Snijd ze in stukjes van 2 cm en kook ze in een klein laagje water in ongeveer 10 minuten beetgaar, spoel koud af. Was de sla en snijd fijn.
Snijd de knoflook fijn en de ansjovisfilet in kleine stukjes.
Meng in een kommetje de fritessaus light met de witte wijn azijn, mosterd, knoflook en ansjovisfilet.
Doe de sla en asperges in een grote kom en meng hier de dressing doorheen. Verdeel de partjes ei er overheen, breng op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat extra zout (ansjovis is al erg zout dus wees voorzichtig). Strooi als laatste de croutons en de Parmezaanse kaas er overheen.