Recept van de maand juni: Mac and Cheese
Broccoli is een heerlijke seizoensgroente, volop verkrijgbaar deze maand!
Voor 2 personen
Ingrediënten: 2 zakjes pasta fusilli of penne (eiwitproduct), 1 struik broccoli, in roosjes, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 50 gram ham of kalkoenreepjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 ei, 100ml kookroom light, 3 eetlepels Parmezaanse kaas, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de broccoliroosjes in 6 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en ui kort aan. Voeg de hamreepjes toe en warm kort mee. Voeg de broccoli roosjes en pasta toe en meng door elkaar. Schep dit in een ovenschaal. Klop het ei los en voeg de Parmezaanse kaas en kookroom toe. Schenk dit over de pasta.
Laat in ongeveer 20 minuten gratineren in de oven.