Klassieke tonijnsalade
Met deze salade blijven we ook nog even in de vakantiesfeer, in veel landen staat dit namelijk vaak op de menukaart. Ook thuis is dit een lekker gerecht, boordevol groente en snel klaar.
Perfect tijdens blok 2 van het eiwitdieet maar ook tijdens blok 1 kun je prima een dagje vlees, vis of iets vegetarisch eten. Goed voor de afwisseling (en daarmee voor je motivatie) en in de praktijk zien we dat je dan ook goed vetmassa verliest! Uiteraard geven we je ook een tip hoe je dit gerecht met een SanaSlank eiwitproduct kunt eten.
Voor 2 personen
Ingrediënten
1 kropje romana sla
1 ei
1 handvol sperziebonen
10 cherrytomaten
½ rode ui
6 zwarte olijven
1/2 blikje tonijn uit blik, op water
2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
1 theelepel mosterd
1 eetlepel citroensap
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze in ruim water in 8 minuten beetgaar. Kook het ei in 7 minuten halfzacht. Laat schrikken, pel het ei en snijd in partjes.
Snij de romana sla in reepjes, halveer de cherrytomaten en de olijven en snijd de ui in ringen. Maak een dressing van de yoghurt, mosterd en citroensap en breng verder op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Laat de tonijn uitlekken. Vang het sap op, dit kun je eventueel gebruiken om de dressing iets te verdunnen. Meng de tonijn door de groenten en voeg de dressing toe. Verdeel over twee borden en leg de partjes ei er bovenop.
Tip! Als je de hoeveelheid eiwitten wilt verhogen kun je de tonijn vervangen door de croutons van SanaSlank. De croutons met Mediterrane kruidensmaak passen hier prima bij. Geeft bovendien een lekkere knapperige bite. Klik hier om de croutons te bestellen.
Tip! In plaats van tonijn uit blik kun je ook verse tonijn gebruiken. Kruid deze goed met versgemalen peper en zeezout en grill kort in de grillpan of op de grillplaat.