Bij pizza denken de meeste mensen aan fastfood, dat is het natuurlijk meestal ook maar als je bewust kiest voor slanke ingrediënten kan pizza ook prima een gezonde maaltijd zijn. Deze maand geven we je een smakelijk idee voor een healthy pizza. Ook lekker om mee te nemen tijdens een picknick.
Voor 2 personen
Ingrediënten
2 zakjes pizzadeeg + saus met tomatensmaak (eiwitproduct)
½ ui
½ courgette
1 tomaat
4 olijven
½ bol mozzarella light
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen, de courgette en olijven in plakjes en de tomaat in blokjes. Snijd de mozzarella in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de groenten, behalve de tomaat, kort aan.
Neem per zakje pizzadeeg 55 ml koud water in een kommetje en giet de inhoud van het zakje erin. Kneed het geheel goed door met de hand. Maak 6 kleine bolletjes van het deeg en druk het deeg plat op een anti-kleefplaat of op bakpapier. Meng de inhoud van het zakje saus met 20 ml water tot een homogeen mengsel. Laat 5 minuten rusten en verdeel vervolgens over het pizzadeeg.
Beleg de pizzabodems met de mozzarella en verdeel daarna de gebakken groenten en de tomaat er overheen. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout. Bak de pizza’s in 15 minuten gaar in de oven.
Tip! In dit recept hebben we gebruik gemaakt van courgette en tomaat, deze groenten zijn juni volop verkrijgbaar en geven maaltijden snel een zomers tintje. Je kunt natuurlijk ook andere seizoensgroenten kiezen zoals asperges, broccoli en bosui. Lekker met geitenkaas in plaats van mozzarella.
Tip! Voeg ook eens kruiden toe aan je pizza zoals oregano of basilicum. Of gebruik Spaanse peper voor een pikante pizza.