Recept van de maand juli
Voedingswaarde: 395 kcal, 20,9 gram eiwit, 26,4 gram koolhydraten, 18,7 gram vet.
Ingrediënten
1 courgette
1 ui
1 zakje couscous (eiwitproduct)
½ theelepel kaneel
Paar takjes verse koriander
1 tablet voor kippen of groentebouillon
2 gepelde walnoten
2 tomaten
1 eetlepel olijfolie
Yoghurtsaus:
100 gram Griekse yoghurt 0% vet
Paar takjes verse koriander
1 theelepel citroensap
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de courgette en snijd of schraap het vruchtvlees tot ongeveer 1 cm van de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote wok of hapjespan. Snipper het uitje en bak kort aan. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette toe en bak nog een minuutje of 3 mee, zet het vuur uit.
Hak de walnoten fijn.
Voeg 100 ml gekookt water toe aan de couscous en laat dit kort staan tot al het water is ingetrokken. Meng de couscous met het groentemengsel en de walnoten. Vul de courgette helften hiermee. Zet de courgette in de ovenschaal en schenk er wat bouillon bij zodat de courgette helften goed kunnen garen. Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid ondertussen de saus door de Griekse yoghurt te mengen met wat fijngesneden koriander, peper, zout en het citroensap.
Tip: Dit gerecht kun je ook heel goed op de BBQ bereiden. Leg de courgette op een BBQ schaal en dek af met aluminiumfolie en laat 25 minuten garen.