Voor 1 persoon
Voedingswaarde per persoon
369 kcal,
39 gram eiwit,
16,1 gram koolhydraten,
16,5 gram vet,
7,9 gram vezels.
369 kcal,
39 gram eiwit,
16,1 gram koolhydraten,
16,5 gram vet,
7,9 gram vezels.
Ingrediënten
½ rode paprika
50 gram witte kool
1 kleine prei
1 kleine teen knoflook
1 el olijfolie
1 zakje SanaSlank rijst
1 ei
1 tl ketjap
Komijnpoeder (djinten)
Gedroogde koriander (ketoembar)
Gemalen en gedroogde gember (djahé)
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Snijd alle groenten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de groenten beetgaar. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Voeg de rijst toe aan het groente mengsel en roer het ei er doorheen. Door het roeren stolt het ei snel. Breng het geheel op smaak met de komijnpoeder, gedroogde koriander, gemalen gember, versgemalen peper en zeezout.
Tip: Als je in blok 3 zit kun je ook nog een handje vol garnalen meebakken of stukjes kipfilet.