Goede bacteriën
Ons voedsel zit vol met bacteriën. Zowel slechte als goede. De goede bacteriën bevorderen je gezondheid en worden zelfs toegevoegd aan producten. Dit heet dan probiotica. Wat doet probiotica en wanneer is het verstandig dit in te nemen?
Van nature zitten goede bacteriën in bijvoorbeeld zuurkool, yoghurt en salami. Maar het zijn niet veel goede bacteriën en ze kunnen niet goed tegen maagzuur en gal. Probiotica daarentegen kunnen een stuk beter tegen sappen uit de spijsvertering en bereiken de darm vaak wél levend. Daar zorgen ze er vervolgens voor dat de slechte bacteriën niet goed kunnen doorgroeien en ze verbeteren je weerstand.
Antibiotica
Probiotica is extra nuttig wanneer je een antibioticakuur moet volgen. Antibiotica vernietigd namelijk zowel de slechte als de goede bacteriën waardoor je een verminderde weerstand hebt na een kuur. Door tijdens, en na je antibioticakuur probiotica in te nemen, vul je die goede bacteriën weer direct aan. Hierdoor is de kans op diarree en terugkerende infecties een stuk kleiner.
Verder zijn je darmen blij met gezonde voeding, weinig stress en voldoende beweging. Voeding met voldoende vezels is gunstig voor de groei van goede bacteriën.
Probeer de probiotica van SanaVitamins: