Pittig rijstgerecht voor 2 personen
2 zakjes warme maaltijd rijst (SanaSlank product)
1/2 cm verse gemberwortel klein gesneden
1/4 rode peper zonder zaadjes klein gesneden
1knoflookteen klein gesneden
1 sjalotje of kleine ui klein gesneden
1 paksoi in stukken
1/2 bakje kastanje champignons in vieren of zessen gesneden
2 eetlepels olijfolie traditional
1/2 eetlepel olijfolie extra vierge
Keltisch zeezout
zwarte peper uit de molen
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.Doe de knoflook, sjalotje, peper en gemberwortel in een wok of koekenpan. Doe de olijfolie traditional erbij en zet het vuur aan. Laat de ingrediënten langzaam bakken tot de ui glazig is. Zet het vuur niet te hoog het mag niet aanbranden. Doe dan de stelen van de paksoi en de champignons erbij. Laat rustig gaar worden. Roer of schud het geheel regelmatig door.
Doe het groen van de paksoi erbij en bak kort mee. Maak op smaak met zeezout, peper en de olijfolie extra vierge. Voeg de rijst bij de groenten en laat nog kort bakken.
Tip: Lekker met verse beetgare sperzieboontjes.
Tip: Gebruik Keltisch zeezout of mediterrane zeezout, deze zouten
bevat veel mineralen. Onmisbaar in een gezond eetpatroon.