En witte kool met rijst en kip
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 200 gram spruitjes
– 200 gram witte kool
– 2 zakjes eiwitrijke rijst (SanaSlank product)
– 100 gram kipfilet
– 1 theelepel sambal
– 1 eetlepel kikoman sojasaus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 eetlepel olijfolie
Bereiding: Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar. Snijd witte kool en kip in reepjes. Meng de kip met de sambal, sojasaus en sesamolie. Kook de rijst in tien minuten gaar.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook kort aan. Voeg de kip toe en bak mee tot de kip gaar is. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool geslonken is. Meng de spruitjes er doorheen en serveer met de rijst.
Tip: door de kleine hoeveelheid kip is dit gerecht te gebruiken vanaf blok 1 van het eiwitdieet. Zit je in blok 2? Dan kun je er ook voor kiezen om de rijst weg te laten en per persoon 125 gram kipfilet te gebruiken.
Tip: volg je het eiwitdieet niet? Neem dan zilvervliesrijst in plaats van eiwitrijke rijst. Neem per persoon 75-100 gram ongekookte rijst.