Genieten van de laatste zonnestralen
In september en oktober kan het nog heerlijk weer zijn, geniet hier van en pak die laatste zonnestralen mee voordat we weer de koude winter in gaan. Plan zodra het kan een picknick in het park of nodig een groep vrienden uit voor een gezellige nazomeravond in de tuin. Met behulp van deze recepten kun je verantwoord genieten.
Couscoussalade met feta en gamba's
Maaltijd voor twee personen
Voedingswaarde per persoon: 291 kcal, 27,4 gram eiwit, 12,9 gram koolhydraten, 14,2 gram vet, 2,2 gram vezels
Ingrediënten
1 bakje cherrytomaten
50 gramfeta
1 kleine rode peper
2 tenen knoflook
1 eetlepel olijfolie
100 gramgamba's, gepeld
Handje verse munt
Handje verse basilicum
2 zakjes couscous (eiwitproduct)
Versgemalen peper
Bereiding
Halveer de cherrytomaten, snipper de Spaanse peper en de knoflook. Scheur de blaadjes munt en basilicum in stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de Spaanse peper en knoflook kort aan. Voeg de gamba’s toe en bak ze mee tot ze roze kleuren.
Doe de couscous in een kom en schenk er 50 ml kokend water op. Meng de cherrytomaatjes, feta en gamba’s erdoor en breng op smaak met de munt en basilicum. Bestrooi met versgemalen peper.
Gezonde BBQ spies
Maaltijd voor twee personen
Voedingswaarde per persoon: 237 kcal, 25 gram eiwit, 5,5 gram koolhydraten, 12 gram vet, 1,4 gram vezels
Ingrediënten
200 gramkipfilet
½ gele paprika
4 cherrytomaten
¼ courgette
½ ui
4 kleine champignons
2 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
Tijm
Rozemarijn
Versgemalen peper
Zeezout
Bereiding
Snijd de kipfilet, paprika, courgette en ui in grove stukken. Rijg aan een spies om en om stukjes kip, paprika, cherrytomaat, courgette, ui en champignons.
Maak een marinade van citroensap, olijfolie, tijm, rozemarijn, versgemalen peper en zeezout. Smeer de spiesen hiermee in en laat ze een half uurtje afgedekt in de marinade staan.
Verhit de BBQ en rooster de spiesen rondom bruin en gaar.
Tip! Geen BBQ weer? Rooster de spiesen op de grillplaat tijdens het gourmetten.
Flensjes met blauwe bessen
Maaltijd voor 2 personen
Voedingswaarde per persoon: 214 kcal, 18,5 gram eiwit, 10,1 gram koolhydraten, 10,2 gram vet, 2,7 gram vezels
Ingrediënten
2 zakjes pannenkoek naturel (eiwitproduct)
2 eetlepels olijfolie
1 cupje pudding vanille (eiwitproduct)
4 eetlepels blauwe bessen
Blaadjes verse munt
Bereiding
Neem 100 ml koud water in de shaker en giet de inhoud van het zakje pannenkoek erin. Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden. Laat het beslag 1 tot 3 minuten staan. Bestrijk een koekenpan met een kleine hoeveelheid olijfolie en verwarm de pan. Giet de helft van het beslag in de pan. Verminder het vuur tot de helft en laat de pannenkoek helemaal opdrogen. Draai de pannenkoek om, draai het vuur uit en laat de pannenkoek nog verder garen in de pan. Bak de tweede pannenkoek op dezelfde manier.
Besmeer iedere pannenkoek met een eetlepels vanille pudding, verdeel de blauwe bessen er over en rol de pannenkoek op. Garneer met een blaadje verse munt.
Tip! Zo opgerold zijn deze pannenkoekjes ideaal voor de picknick. Je kunt er ook voor kiezen om kleine pannenkoekjes te maken en deze als een soort taartje te beleggen en op te stapelen. Top als traktatie of zomers dessert.
Op zoek naar meer recepten? Klik hier!