Dit recept kregen we van een van onze verkooppunten. Perfect als je het eiwitdieet volgt maar toch graag een oliebol eet met oud&nieuw.
Ingrediënten
Voor 12 oliebollen
120 gram sojameel
20 gram kokosmeel
50 gram amandelmeel
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
4 eieren
140 ml ongezoete amandelmelk
20 gram Stevia ‘suiker’
Zonnebloemolie
Bereiding
Meng alle ingrediënten behalve de olie door elkaar tot een egaal beslag. Voeg eventueel wat extra amandelmelk toe als het te stevig is.
Verwarm de olie in een pan.
Maak een bolletje beslag met twee lepels of een ijsschep en laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Let er op dat je niet teveel oliebollen in één keer wilt bakken, als de pan te vol is worden ze niet gaar en bruin. Draai de oliebollen na een paar minuten om. Haal ze uit de olie als ze rondom een mooi bruin korstje hebben en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de oliebollen met kaneel of Stevia poedersuiker.
Op zoek naar meer tips voor oud&nieuw? Lees dan onze online partyglossy. Klik hier!